Развитието на автомобилния транспорт започва през деветнадесети век с разработването на метод за рафиниране на петрол и изобретяването на дизеловия двигател. През годините спедиторските компании са разработили различни методи за транспорт на товари. Благодарение на тях е възможно да се транспортират почти всякакъв вид товари и да се доставят почти навсякъде.


Международната пътна товарителница CMR е може би най-важният документ в международния автомобилен транспорт.


Името CMR е съкращение, получено от френското име на тази конвенция „Convention relative au contrat de transport international de marchandises par route“ .


Издава се в потвърждение на сключването на договор за превоз, който определя отговорността на изпращача, превозвача и получателя на стоката.


Съгласно Конвенцията за договора за международен автомобилен превоз на товари (CMR), товарителницата се съставя най-малко в три екземпляра и се подписва от изпращача и превозвача.


В правен смисъл този документ е основното доказателство за изпълнението на договора за превоз.
Въпреки факта, че нито един правен акт не е определил единична графична форма на CMR товарителницата, нейната форма в процеса на извършване на бизнес стана единна в цяла Европа благодарение на схемата, разработена от IRU след влизането в сила на Конвенцията CMR.
Освен това номерирането на отделните полета на фактурата е основно еднакво, независимо от държавата на издаване.


ТРАНСПОРТ ОТ ДА ЛОГИСТИКАГРУП ЕООД


Работим с широка група спедитори. Благодарение на тях можем не само да транспортираме всякакви товари, но и да го направим гъвкаво и на конкурентна цена.


Ние сме посветени на постоянно усъвършенстване и иновации в областта на транспорта и логистиката. С ДА ЛОГИСТИКА ГРУП ЕООД, не просто изпращате стоки, а осъществявате пътуване към бъдещето на ефективни и безпроблемни транспортни решения.


С нас, вашето спокойствие е гарантирано – ние сме тук, за да ви осигурим превъзходство във всеки транспортен етап. Доверете се на ДА ЛОГИСТИКА ГРУП ЕООД и открийте ново ниво на професионализъм и ефективност в света на транспорта и логистиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *