Ако имате онлайн магазин или просто работите често с колетни пратки, концепцията за обемно тегло е от жизненоважно значение. Въпреки това, във фирма „ДА ЛОГИСТИКА ГРУП“ ЕООД ние знаем, че не всички потребители го разбират перфектно. Ето защо тук ще изясним и подробно какво е и как е изчислено.


Какво е обемно тегло?


Обемът е основна единица за тегло в транспортните фирми. Този номер служи на тези обекти, за да могат да определят обема, зает от пакета, и неговата плътност.


Това е от голямо значение, тъй като приемането на нормалното тегло в килограми или грамове изобщо не дава цялата необходима информация за пакета. Има пакети, които тежат много малко, но заемат много място и следователно не позволяват товаренето на по-голям брой пакети в една и съща пратка.


Именно там е значението на този фактор. Фирмите следва да таксуват за доставка, като вземат предвид много фактори извън само действителното тегло на съдържанието.


Ако разходите на фирмите за доставка на пратки се повишат, логично е това да стане по-рано и в онлайн бизнеса. Те зависят от предоставянето на адекватна услуга за доставка, но също така трябва да коригират разходите за това възможно най-много, за да не загубят икономически резултати в този аспект.
Как да изчислим?


Изчисляването на обемното тегло е нещо, което не изисква големи познания по математика. Формулата е толкова проста, колкото да умножите дължината по ширината по височината (всичко в сантиметри) и да завършите чрез умножаване по кубичния капацитет (kg / m³ ) и разделяне на цифрата на 1 000 000.


Очевидно е, че повечето от данните, необходими за изпълнение на тази формула, са доста достъпни.


Очевидно е, че познаването на подробностите за обемното тегло е от съществено значение при извършване на пратки.

Още повече, ако работите от магазин или от друго място, където сътрудничеството с транспорта фирма е обичайно. За повече информация можете да се свържете с нас, ние ще ви дадем достъпни цени съобразени изцяло с Вашите индивидуални нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *